تفاوت گرین کارت موقت مشروط و غیر مشروط در چیست؟

گرین کارت موقت مشروط تمام مزایای گرین کارت موقت دائم (کارت سبز) را داشته و حتی محاسبه شهروند شدن فرد هم از زمان دریافت آن آغاز می گردد. دلیل وجود آن این است که گرین کارت موقت مشروط بر اساس طرح تجاری ارائه شده که در آن نحوه مصرف سرمایه گذاری و نیز ایجاد شغل های لازم شرح داده شده به فرد داده می شود حال آنکه گرین کارت موقت دائم پس از ارائه مدارک لازم که مبنی بر واقعی بودن سرمایه گذاری و ایجاد واقعی شغل ها می باشد به فرد ارائه می گردد. (اثبات اینکه سرمایه گذاری واقعاً و به درستی انجام شده و شغل های لازم ایجاد گردیده اند.)

چگونه می توان از طریق برنامه گرین کارت سرمایه گذاری شهروند آمریکا شد و پاسپورت آمریکایی دریافت کرد؟

5 سال پس از اینکه فرد از این روش گرین کارت موقت دریافت کرد می تواند به شرط اینکه حداقل 30 ماه در کشور آمریکا حضور داشته باشد، اظهارنامه های مالیاتی سالیانه اش را ارائه کرده باشد و جرم و جنایتی انجام نداده باشد شهروند آمریکا شده و پاسپورت آمریکایی دریافت نماید.

لازم است دقت شود که اشخاصی که به علت شغل و کار خود در ایران نمی توانند در ایالات متحده برای مدت زمان زیادی حضور داشته باشند می توانند از اداره مهاجرت برای این کار اجازه بگیرند. (پاسپورت سفید)

ظرفیت سالانه برنامه گرین کارت سرمایه گذاری چقدر است؟

ظرفیت سالانه ارائه گرین كارت از طریق برنامه EB5 به متقاضیان، ١٠ هزار عدد می باشد.

یک پرونده EB5 شامل چه کسانی می شود؟

یك پرونده EB5 منجر به اخذ گرین كارت برای متقاضی، همسر وی و فرزندان مجرد زیر ٢١ سال ایشان می شود. سن فرزند باید زمانی كه پرونده به اداره مهاجرت فرستاده می شود زیر ٢١ سال تمام باشد.

برنامه EB5 اولین بار در چه زمانی و به چه دلیل ایجاد شد؟

كنگره امریكا برنامه EB5 را برای اولین بار در سال ١٩٩٠ میلادی به منظور رونق بخشیدن به اقتصاد امریكا از طریق ایجاد كار و جذب سرمایه از سرمایه گذاران خارجی ایجاد نمود. در سال ١٩٩٢ كنگره برنامه سرمایه گذار مهاجرتی را ایجاد نمود كه به آن برنامه مركز منطقه ای هم گفته می شود. این برنامه امكان اخذ گرین كارت را به كسانی كه در بنگاههای تجاری مرتبط با مراكز منطقه ای مورد تأئید اداره مهاجرت سرمایه گذاری می كنند می دهد. این بنگاهها باید بتوانند موجب ارتقای رشد اقتصادی یك منطقه شوند.

برای شرکت در برنامه EB5 چقدر سرمایه گذاری باید صورت گیرد؟

سرمایه گذاری مورد نیاز برنامه EB5 در حال حاضر یك میلیون دلار می باشد. مگر اینكه سرمایه گذاری در محل های مشخصی انجام شود كه به آنها TEA یا مناطق استخدامی هدف گفته می شود. این مناطق یا مناطق روستایی هستند و یا مناطقی كه نرخ بیكاری در آنها یك و نیم برابر متوسط نرخ بیكاری در امریكا می باشد.

تهیه مدارک مربوط به منشأ قانونی پول به چه معنی است؟

یكی از مهمترین عواملی كه برای موفقیت پرونده های EB5 لازم است، ارائه مدارك لازم برای اثبات این مساله است كه هر دلار از كل پولی كه به منظور اخذ ویزا از این طریق خرج می شود از منبع قانونی كسب شده است. این مساله بسیار حساس بوده و لازم است تحت نظارت وكیلی مجرب و با تجربه لازم در این زمینه صورت پذیرد. صرف حتی مبلغ كمی پولی كه منبع آن قابل اثبات نباشد در سرمایه گذاری پروژه ای كه بر اساس آن برای اخذ ویزای EB5 اقدام می گردد می تواند به سادگی منجر به رد شدن پرونده متقاضی گردد.

بیزینس پلن مورد نیاز برای پرونده EB5 چیست؟

یكی از مهمترین مداركی كه ضمیمه پرونده EB5 می شود، بیزینس پلن بسیار جامعی است كه نشان می دهد بیزینسی كه سرمایه گذاری در آن انجام می شود چگونه ده شغل تمام وقت را ایجاد خواهد كرد. در بیزینس پلن به نحوی اثبات می شود كه طبیعت این بیزینس موجب ایجاد شغل های مذكور می شود. فرد متقاضی، همسر و یا فرزندانش و نیز هر فردی كه با انواع ویزاهای موقت و غیرمهاجرتی در امریكا سكونت دارد نمی توانند جزئی از این ده كارمند محسوب گردند.

آیا نیاز به ترجمه مدارک به زبان انگلیسی وجود دارد؟

اداره مهاجرت لازم می داند كه كلیه مداركی كه به زبانی غیر از انگلیسی هستند به طور كامل به زبان انگلیسی ترجمه شوند. كسب اطمینان از اینكه كلیه مدارك به طور كامل ترجمه گردیده اند می تواند مانع درخواست مدارك تكمیلی مربوطه از جانب اداره مهاجرت گردد.

شغل تمام وقت به چه معنی است؟

هریك از ده شغل تمام وقتی كه لازم است در سرمایه گذاری به قصد گرفتن گرین كارت از طریق برنامه EB5 ایجاد گردد، به معنی ایجاد ٣٥ ساعت كار در هفته می باشد.

آیا می شود با سرمایه گذاری در خرید یك ملك اقدام به اخذ گرین كارت نمود؟

خیر، سرمایه گذاری EB5 لازم است منجر به ایجاد ده شغل تمام وقت شود و این كار با خرید ملك امكان پذیر نمی باشد.

راههای اقدام برای برنامه EB5 چه هستند؟

دو راه اصلی برای شركت در برنامه EB5 به منظور اخذ گرین كارت امریكا وجود دارد: اول اینكه سرمایه گذار خود بیزینسی را در امریكا راه اندازی نماید كه ده شغل تمام وقت ایجاد نماید (به این روش، روش سرمایه گذاری مستقیم گفته می شود). روش دوم این است كه سرمایه گذار پول خود را به دست شركتهایی به نام مركز منطقه ای بدهد تا در یكی از پروژه های خود كه به صورت مستقیم و غیر مستقیم شغل های لازم در برنامه EB5 را تأمین می كنند سرمایه گذاری نماید (كه به این روش، روش مركز منطقه ای گفته می شود).

آیا میزان سرمایه گذاری به نوع آن وابسته است؟

اینكه سرمایه گذاری كه صورت می گیرد ٥٠٠ هزار دلار باشد یا یك میلیون دلار هیچ ارتباطی ندارد به اینكه فرد متقاضی در بیزینس خود سرمایه گذاری كند یا در یك مركز منطقه ای.
 این مساله فقط مربوط به محلی است كه سرمایه گذاری در آن صورت می گیرد كه در یكی از پستهای قبل به آن اشاره شد.

آیا نیاز است کل سرمایه قبل از ارسال پرونده به اداره مهاجرت به آمریکا وارد شده باشد؟

لازم است مدارك تكمیلی متعددی به همراه فرم I-526 به اداره مهاجرت ارسال گردد. یكی از این مدارك مربوط به اثبات این مساله است كه سرمایه گذاری مورد نیاز (٥٠٠ هزار دلار و یا یك میلیون دلار) انجام شده و یا در حال انجام شدن می باشد. لازم است دقت شود كه با توجه به این مساله، از نظر قانون لزومی به ورود كل مبلغ سرمایه گذاری به امریكا قبل از ارسال پرونده به اداره مهاجرت نمی باشد. در حال حاضر موقعیت های متعددی وجود دارند كه فردی بتواند با داشتن ١٥٠ تا ٢٠٠ هزار دلار پرونده اش را به قدر كافی از نظر مالی تأمین كند تا به اداره مهاجرت ارسال گردد. لازم به ذكر است كه مابقی مبلغ سرمایه گذاری و سایر هزینه های جانبی مربوطه لازم است در اقساط، ظرف حداكثر یك سال تأمین گردد.

یكی از بهترین راههای كسب اطمینان از درستی و یا نادرستی اطلاعاتی كه توسط افراد مختلف به شما داده می شود، بررسی نمونه های اجراشده در گذشته می باشد. بحث های زیادی مطرح است كه آیا واقعأ می شود تنها با آوردن بخشی از سرمایه گذاری مورد نیاز (مثلأ ١٠٠ هزار دلار یا بیشتر) و تعهد آوردن مابقی سرمایه گذاری مورد نیاز، برای كسب گرین كارت از طریق برنامه EB5 اقدام نمود؟

مراجعه به پرونده های فایل شده در اداره مهاجرت وجود چنین مواردی را تأئید می نماید. به عنوان مثال پرونده مهاجرت سرمایه گذار الف در تاریخ ١٥ اپریل سال ٢٠١٤ در حالی كه تنها ١٠٠ هزاردلار از سرمایه خود را به كشور آمریكا منتقل نموده بود به اداره مهاجرت فرستاده شده است. پرونده مذكور در تاریخ ١٣ جون سال ٢٠١٦ مورد تأئید اداره مهاجرت قرار گرفته است. پرونده سرمایه گذار ب به طور مشابه و تنها با آوردن ١٠٠ هزاردلار سرمایه گذاری در تاریخ ٢٦ نوامبر سال ٢٠١٤ به اداره مهاجرت فرستاده شده و در تاریخ ١٩ می سال ٢٠١٦ مورد تأئید اداره مهاجرت قرار گرفته است. وجود پرونده های اشاره شده و مشابه آن كه مدارك آنها موجود می باشد، تأكیدی بر امكان پذیری این اقدام می باشد. باید دقت نمود كه لازم است پرونده به طور كامل تشكیل شده و به اداره مهاجرت نشان دهد كه سرمایه گذار به چه ترتیبی برنامه ورود مابقی سرمایه مورد نیاز را به كشور دارد. بیزینس پلن جامعی كه بدین منظور تهیه می گردد را می توان پایه اصلی چنین پرونده هایی دانست.

روش سرمایه گذاری مستقیم چیست؟

روش سرمایه گذاری مستقیم به منظور اخذ گرین كارت به این صورت است كه فرد سرمایه گذار می تواند با راه اندازی بیزینسی كه كاملأ به نام خود و و در اختیار وی می باشد، اقدام به اخذ گرین كارت نماید. با توجه به اینكه لازم است كارهای مربوط به راه اندازی بیزینس از قبل از اقدام فرد برای ارسال پرونده I-526 به اداره مهاجرت شروع شود ولی خود وی دو تا سه سال بعد از آن خواهد توانست وارد امریكا شود لازم است فرد و یا شركتی معتمد و متخصص از طرف وی راه اندازی بیزینس را بر عهده بگیرد. متأسفانه یكی از بزرگترین اشتباهاتی كه افراد می كنند سپردن كار به دست افرادی است كه صرفأ مورد اعتمادشان می باشد. حال آنكه به دلیل بسیار تخصصی بودن كارها در امریكا و رقابت بالای بین بیزینس ها، لازم است در خصوص هر بیزینسی كار به دست فرد یا شركتی سپرده شود كه در آن زمینه خاص سالها تجربه موفق دارد. در غیر اینصورت فرد معتمد هرچقدر هم نیت خیر داشته باشد، به دلیل عدم داشتن تخصص لازم می تواند منجر به نابودی بیزینس و در نتیجه رد شدن گرین كارت فرد متقاضی گردد.

آیا راهی برای تسریع گرفتن گرین كارت از طریق EB5 وجود دارد؟

خیر، پرونده های دریافتی در اداره مهاجرت به ترتیبی كه وارد این اداره می شوند مورد بررسی قرار می گیرند. هیچ تفاوتی در نحوه سرمایه گذاری یا سایر جزئیات پرونده نمی تواند تغییری در این مساله ایجاد نماید.

آیا راه حلی وجود دارد که در آن ریسک سرمایه گذاری حذف شده باشد؟

در قانون EB5 درج شده كه پولی كه صرف سرمایه گذاری بدین منظور می شود باید تحت ریسك قرار بگیرد. بنابراین هیچ فرد و یا شركتی نمی تواند در هیچ كدام از روشهای سرمایه گذاری مستقیم و یا مركز منطقه ای، بازگشت پول شما را تضمین نماید.

آیا فردی که به صورت توریستی در آمریکا حضور دارد می تواند با تشکیل پرونده EB5 در این کشور بماند؟

اگر فردی با ویزای توریستی وارد امریكا شده و برای گرفتن گرین كارت از طریق EB5 اقدام نماید، همچنان لازم است پس از پایان مهلت ویزای توریستی اش كشور را ترك نماید. به زبان دیگر، صرف فایل كردن پرونده گرین كارت به كسی اجازه ماندن در امریكا را نمی دهد.

آیا امکان اقدام همزمان ویزای E2 و گرین کارت EB5 وجود دارد؟

اگر فردی از روش سرمایه گذاری مستقیم و با راه اندازی یك بیزینس برای گرفتن گرین كارت اقدام نماید، امكان این وجود دارد كه به طور همزمان روی همان بیزینس درخواست اخذ ویزای E2 نماید. در صورت تأئید درخواست مذكور فرد امكان ورود سریعتر به امریكا را خواهد داشت.

آیا نیازی به گرفتن مجوز OFAC برای سرمایه گذاری EB5 وجود دارد؟

قبل از اكتبر سال ٢٠١٢ شركتهای امریكایی كه می خواستند برای پروژه های EB5 خود از ایران سرمایه گذار بپذیرند لازم بود مجوز OFAC دریافت نمایند. از آن زمان با صدور یك مجوز كلی نیاز به چنین مجوزی از بین رفت. لذا در حال حاضر هیچ گونه نیازی به اخذ مجوز OFAC برای آوردن سرمایه به كشور امریكا به قصد سرمایه گذاری در برنامه EB5 نمی باشد.

یکی از بزرگترین ریسک های استفاده از روش مرکز منطقه ای چیست؟

در روش مركز منطقه ای پولهای تعدادی از سرمایه گذاران بر روی هم جمع شده و صرف سرمایه گذاری بر روی یك پروژه بزرگ می شود. مثلأ پول چهل سرمایه گذار كه هر یك پانصد هزار دلار می آورند بر روی هم جمع شده و در پروژه ای كه حداقل بیست میلیون دلار سرمایه گذاری می خواهد خرج می شود. جذب كردن كل سرمایه گذاران لازم برای یك پروژه یكی از اولین ریسكهایی است كه سرمایه گذاران با آن مواجه می شوند. اگر به هر دلیلی كل تعداد سرمایه گذاران مورد نیاز نتوانند جذب پروژه شوند، مركز منطقه ای ممكن است نتواند طرحی را كه دارد به موقع جلو ببرد. این مساله می تواند منجر به ایجاد تأخیر در پرونده گرین كارت سرمایه گذاران شود.

شغل های ایجاد شده در یک پروژه مرکز منطقه ای چگونه به پرونده سرمایه گذاران تعلق می گیرد؟

تعداد شغل هایی كه مركز منطقه ای ایجاد می كند به ترتیب برای اولین سرمایه گذارها شمرده می شود. به عنوان مثال اگر مركز منطقه ای قرار است با بیست سرمایه گذار كار كند و شغل هایی كه ایجاد می كند تنها برای پرونده ١٩ سرمایه گذار كافی باشد، پرونده سرمایه گذار بیستم مورد اشكال واقع خواهد شد.

آیا محل سکونت ارتباطی به محل سرمایه گذاری متقاضی برنامه EB5 دارد؟

در روش مركز منطقه ای، محل سكونت شما هیچ ربطی به محلی كه سرمایه گذاری در آن صورت می گیرد نخواهد داشت. در روش سرمایه گذاری مستقیم اگر از پكیج هایی استفاده نمایید كه شركت یا فرد مشخصی مسئولیت مدیریت بیزینس را بر عهده گرفته قاعدتأ وضعیت مشابه خواهد بود. مگر اینكه به هر دلیلی ناچار و یا علاقه مند باشید كه خود در مدیریت روزانه بیزینس حضور داشته باشید كه در آنصورت بهتر است محل سكونت شما به محل بیزینستان نزدیك باشد.

چرا استفاده از بیزینس های فرنچایز برای سرمایه گذاری EB5 در بسیاری موارد توصیه می شود؟

باید دقت كرد كه در روش سرمایه گذاری مستقیم سرنوشت پرونده گرین كارت شما تا حد خوبی به موفقیت بیزینستان گره خواهد خورد. بنابراین ایجاد یك بیزینس امتحان نشده و جدید در فضای بیزینس آمریكا معمولأ نمی تواند راه حل مناسبی به این منظور باشد. متداول این است كه افرادی كه دید خوبی نسبت به بیزینس دارند برای كسب گرین كارت، سرمایه گذاری در یك بیزینس فرنچایز را كه قاعدتأ شانس موفقیت بیشتری دارد انتخاب كرده و پس از كسب گرین كارت و حضور در كشور امریكا نسبت به بررسی دقیق بازار آمریكا و پیاده كردن ایده های بیزینسی خود اقدام می نمایند.

فرزندم چه سنی باید داشته باشد تا در شامل پرونده EB5 من شود؟

همسر و فرزندان مجرد زیر ٢١ سال فرد متقاضی شامل پرونده وی می شوند. سن فرزندان در زمان دریافت پرونده در اداره مهاجرت ملاك این تصمیم گیری قرار می گیرد. این بدان معنی است كه اگر فرضأ فرزند شما سه ماه دیگر ٢١ سالش تمام می شود، الان تقریبأ آخرین روزهایی است كه اقدام برای اخذ گرین كارت از طریق برنامه EB5 می تواند به صورتی باشد كه فرزند شما را هم شامل شود. دلیل لحاظ كردن این مدت سه ماهه، زمانی است كه طول می كشد از زمان بستن قرارداد با یك وكیل مهاجرت، پرونده شما تكمیل شده و برای اداره مهاجرت ارسال گردد.

آیا یک ایرانی می تواند بدون داشتن گرین کارت در کشور آمریکا شرکت ثبت نماید:

هر فرد خارجی می تواند در كشور آمریكا یك شركت مسئولیت محدود ثبت نماید. ثبت این شركتها بهتر است در ایالتی كه قرار است بیزینس در آن فعالیت نماید صورت پذیرد. اگرچه برای فعالیت افرادی كه دارای گذرنامه ایرانی هستند می تواند محدودیتهایی ناشی از قوانین تحریم وجود داشته باشد، اما همین افراد می توانند به سادگی به قصد شركت در برنامه EB5 نسبت به ثبت شركت در امریكا و انجام فعالیت های اقتصادی در آن راستا اقدام نمایند.

شركت سهامی عام هم نوع دیگری از ساختار شركتها است كه برای یك فرد خارجی در امریكا قابل ثبت است. اما معمولأ به دلیل پیچیدگی های زیاد این نوع ساختار شركت و مدارك متعدد مورد نیاز برای آن، چنین گزینه ای معمولأ مورد استفاده علاقه مندان روش سرمایه گذاری مستقیم برنامه EB5 قرار نمی گیرد.

آیا نیازی به حضور تمام وقت در آمریکا پس از کسب گرین کارت از طریق برنامه EB5 می باشد؟

فردی كه از طریق برنامه EB5 گرین كارت می گیرد مانند هر صاحب گرین كارت دیگری اگرچه انتظار می رود که آمریکا را به عنوان محل سکونت دائم خود برگزیده باشد اما به هر حال برای اینكه دچار مشكل اساسی نشود نباید بیشتر از ٦ ماه را در خارج از امریكا بگذراند. هرچند اگر فردی ناچار به این كار باشد می تواند در زمانی كه در امریكا حضور دارد درخواست مدركی به نام پاسپورت سفید نماید. با در دست داشتن مدرك مذكور صاحب گرین كارت می تواند بدون ایجاد مشكل، مدت بیشتری را هم در خارج از امریكا بگذراند.

آیا می توان با خرید یك شعبه مك دونالد اقدام به گرفتن گرین كارت از طریق برنامه EB5 كرد؟

اگر منظور از این سوال این باشد كه یك شعبه در حال كار مك دونالد بدین منظور خریداری شود، پاسخ منفی است. لازمه گرفتن گرین كارت ایجاد ده شغل تمام وقت جدید است. انجام این كار در یك بیزینس در حال كار بسیار مشكل و بعضأ می توان گفت نشدنی است. اما اگر منظور راه اندازی یك شعبه جدید آن باشد، بله امكان پذیر می باشد به این شرط كه كسی بتواند مك دونالد را راضی كند كه بدون داشتن گرین كارت و یا شهروند بودن با وی قرارداد فرنچایز ببندد. ضمنأ بتواند فرد و یا شركت معتمد و با تجربه ای را پیدا كند كه كارهای اجرایی مربوط به راه اندازی آن شعبه مك دونالد را در حالی كه خودشان در كشور حضور ندارند برای ایشان شروع نماید.

تغییرات اساسی که می تواند منجر به رد شدن پرونده گرین کارت سرمایه گذاری شود چیست؟

یكی از مهمترین عواملی كه می تواند موجب رد شدن یك پرونده EB5 گردد ایجاد یك تغییر اساسی (material change) در طرح و مدارك ارائه شده به اداره مهاجرت در فاصله زمانی ارائه مدارك به همراه فرم I-526 تا زمان دریافت گرین كارت موقت می باشد. تغییر اساسی تغییری است كه می تواند بر روی فرآیند تصمیم گیری اداره مهاجرت در خصوص یك پرونده اثر تعیین كننده ای داشته باشد. از جمله مواردی كه به عنوان تغییر اساسی در نظر گرفته می شوند می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • – اینكه فردی در بیزینس پلن اعلام كند كه قصد دارد بر روی یك خواربارفروشی سرمایه گذاری كند و وقتی اداره مهاجرت در خصوص طرح درخواست اطلاعات اضافی می كند، در توضیح اعلام كند كه علاوه بر خواربارفروشی یك رستوران كوچك هم احداث خواهد كرد.
  • – اینكه فردی در بیزینس پلن اعلام كند كه قصد سرمایه گذاری بر روی یكی از پروژه های یك مركز منطقه ای را دارد و در فاصله زمانی تا قبل از دریافت گرین كارت موقت، مركز منطقه ای مذكور اعتبارش را نزد اداره مهاجرت از دست بدهد و دیگر عضو لیست مورد تأئید ایشان نباشد.
  • – اینكه در طرح اولیه قرار باشد بخشی از تامین مالی پروژه از طریق وام صورت گیرد و پس از درخواست اطلاعات تكمیلی اعلام شود كه كل سرمایه توسط متقاضی تأمین می گردد.
  • – اینكه در طرح اولیه حرفی از تضمین برگشت بخشی از سرمایه گذاری شده باشد و وقتی از متقاضی در این خصوص سوال می شود اعلام كند كه بندهای اعلام شده در این خصوص اعتبار ندارد.

موضوع انقضای قانون اخذ گرین كارت آمریكا به روش سرمایه گذاری یا همان EB5 چیست؟

برنامه اخذ گرین كارت سرمایه گذاری آمریكا EB5 با تصویب قانون مهاجرت توسط كنگره آمریكا در سال ١٩٩٠ میلادی به وجود آمد تا كارآفرینان با سرمایه گذاری در آمریكا بتوانند در آن كار و زندگی كنند (برنامه EB5 اصلی). پس از آن در سال ١٩٩٢ كنگره برای افزایش علاقمندی و تسهیل برنامه EB5، برنامه مهاجرت معروف به مراكز منطقه ای را به وجود آورد تا شركتهای تجاری معروف به مراكز منطقه ای بتوانند مدیریت سرمایه گذاری مهاجران و ایجاد شغل را تسهیل كنند. این برنامه دوره موقت داشته و طی بازه هایی در گذشته به تكرار تمدید شده است و این بار نیز تنها تا انتهای سپتامبر ٢٠١٦ تمدید شده است و پس از آن منقضی می شود.

لذا انقضای قانون فعلی اخذ گرین كارت سرمایه گذاری EB5 كه معمولا مورد اشاره قرار می گیرد مربوط به مراكز منطقه ای است و بیش از همه علاقمندان و تشویق كنندگان روش سرمایه گذاری در مراكز منطقه ای را تحت تاثیر قرار میدهد. بر همین اساس ممكن است اینطور نتیجه گیری شود كه كسانی كه می خواهند با سرمایه گذاری در كسب و كار خودشان گرین كارت EB5 بگیرند نمی بایستی نگران انقضای این قانون باشند! اما این نتیجه گیری شاید به طور كامل درست نباشد!؟؟

دلیل تغییراتی است كه در خصوص حداقل میزان سرمایه گذاری ( افزایش از ٥٠٠ هزار دلار به ٨٠٠ هزار دلار و یا یك میلیون دلار به ١.٢ میلیون دلار) و نیز تعریف مناطق TEA كه در آنها می توان سرمایه گذاری حداقل نمود در پیشنویس قانون جدید پیشنهاد شده است. این تغییرات قاعدتا روش EB5 اصلی را هم تحت تاثیر قرار میدهد و چنانچه قانون جدید جایگزین قانون فعلی مراكز منطقه ای شود چاره ای جز تطابق با شرایط حداقل سرمایه گذاری و تعریف جدید مناطق TEA نخواهد بود كه ممكن است برای بسیاری سرمایه گذاران كار را مشكل و یا نشدنی كند.

ظرفیت سالانه برنامه گرین کارت سرمایه گذاری به چه نحوی تقسیم بندی می شود؟

ظرفیت سالانه برای اخذ گرین كارت از طریق برنامه EB5 برابر با ١٠ هزار نفر (فرد سرمایه گذار و اعضای خانواده اش) می باشد. این ظرفیت به نحوی بین سرمایه گذاران تقسیم می شود كه بیشتر از ٧ درصد ظرفیت كل به افراد یك ملیت اختصاص داده نشود. از آنجا كه درصد بسیار زیادی از شركت كنندگان در این برنامه را چینی ها تشكیل می دهند، این ظرفیت سبب شده صف بسیار طولانی برای متقاضیان این كشور ایجاد شود. شاید بتوان گفت این تعداد بسیار زیاد متقاضیان چینی یكی از دلایل تمایل قانونگذاران به افزایش میزان سرمایه گذاری مورد نیاز برنامه است تا از طریق آن تعداد متقاضیان معقول تر شود.

یک نمونه پرونده رد شده گرین کارت سرمایه گذاری را مثال بزنید؟

بر اساس اطلاعات منتشر شده مربوط به تاریخ سوم می سال ٢٠١٦، یكی از پرونده های EB5 رد شده در اداره مهاجرت به شرح زیر بوده است:

در این پرونده سرمایه گذار در بیزینسی سرمایه گذاری كرده (بیزینس خرید، نوسازی و فروش ملك) كه طبیعت آن بیزینس برای ایجاد شغلهای لازم بر اساس قانون EB5 مناسب نبوده است. بر همین اساس بیزینس پلن ارائه شده نیز نمی توانسته طبیعتأ چنین مسئله ای را اثبات كند. هزینه های قانونی فایل كردن برای پرونده EB5 را از حساب شركت پرداخت كرده و مدارك مربوط به ردپای مخارج صورت گرفته هم به وضوح نتوانسته اثبات كند صورت حساب هزینه های مربوط به شركت واقعأ برای آن صادر شده و توسط آن پرداخت شده است.

سوال: آیا می شود با ویزای توریستی به امریكا آمده و با اقدام برای برنامه EB5 در امریكا اقامت قانونی كرد؟

پاسخ: خیر، متأسفانه زمان بندی رسیدگی اداره مهاجرت به پرونده های EB5 اجازه چنین كاری را نمی دهد.

سوال: آیا با خرید خانه در امریكا می توان ویزای آن كشور را دریافت نمود؟

پاسخ: خیر، هیچ یك از انواع ویزاهای مهاجرتی و یا غیرمهاجرتی امریكا صرفأ به واسطه خرید یك خانه اجازه حضور شما را در كشور امریكا نمی دهند.

سوال: آیا با خرید چند خانه برای سرمایه گذاری که بازسازی بشوند می شود EB5 گرفت؟

پاسخ: خیر، امکان گرفتن گرین کارت از طریق برنامه EB5 با انجام این كار ممکن نیست اما در صورت پیاده سازی یک سناریوی مناسب و تهیه بیزینس پلن خوب می شود با این برنامه برای گرفتن ویزای E2 اقدام کرد. این ویزا برای ایرانیان قابل استفاده بوده، یک بار ورود دو ساله و قابل تمدید تا هر زمانی می باشد و شامل سرمایه گذار، همسر و فرزندان مجرد زیر ٢١ سال وی می گردد.

سوال: دوستی در امریكا دارم كه صاحب چند شعبه فرنچایز ساب وی می باشد. آیا می توانم با خرید آنها از وی، برای گرفتن گرین كارت از طریق EB5 اقدام نمایم؟

پاسخ: خیر، سرمایه گذاری برای برنامه EB5 لازم است ده شغل تمام وقت جدید ایجاد نماید. تقریبأ می توان گفت این كار با خرید شعبه های موجود یك بیزینس نشدنی است.

سوال: آیا با این كار می توان ویزای E2 دریافت كرد؟

پاسخ: اگر بیزینسی كه خریداری می شود درآمد لازم برای زندگی مستقل فرد سرمایه گذار و خانواده اش را ایجاد می كند، این كار ممكن است. البته باید دقت كرد كه خرید یك بیزینس در امریكا بسیار با دقت باید صورت پذیرد. در بسیاری از موارد بیزینس هایی كه برای فروش گذاشته می شوند مشكلاتی پنهان داشته و لذا باید تنها پس از ارزیابی دقیق فردی متخصص و با تجربه اقدام به خرید آنها نمود.